Mei Plasticvrij, nu meer dan ooit!

4 mei 2020

MEI PLASTICVRIJ’ is een bewustwordingscampagne over de impact van onze plastic consumptie op het milieu. Het opzet is simpel: allemaal samen één maand ons gebruik van wegwerpplastic verminderen. Een initiatief dat wij met Robinetto uiteraard 200% steunen.

De kwestie rond plastic vervuiling leeft enorm. Veel mensen willen het anders, maar voelen zich machteloos. Mei Plasticvrij wil hen inspireren en tonen welke alternatieven er zijn. Tegelijk willen we bedrijven/winkels stimuleren om hun aanbod aan te passen en en de overheid om nieuwe wetten hier rond door te voeren (ja, er is een draagvlak!). Voor ons is het absoluut een en/en verhaal: verandering moet van alle kanten komen.

Ook in coronatijden?

De initiatiefnemers van Mei Plasticvrij hebben getwijfeld of het wel gepast was om in deze omstandigheden een nieuwe editie van hun campagne te lanceren. Maar het antwoord was er snel: "Ja, nu zeker!"

We hebben getwijfeld. Laten we het dit jaar doorgaan? Gaan de mensen ervoor open staan? Is het gepast? En toen dachten we: ja. JA. Meer dan ooit.
De initiatiefnemers van Mei Plasticvrij

Op de website van Mei Plasticvrij vind je tal van tips en tricks om overbodige plastics uit je leven te bannen. En dit jaar werkt Mei Plasticvrij ook intensief samen met Netwerk Bewust Verbruiken. Op hun website vind je ook informatie over 16 lokale changemakers die door nieuwe producten of diensten meewerken aan een wereld met minder plastic. En uiteraard mocht Robinetto daar niet ontbreken!

Dit jaar wordt de campagne ondersteund door vier bekende Vlamingen: Frances Lefebure, Hilde Debaerdemaeker, Sean Dhondt en Dieter Coppens. Deze laatste vertelde onlangs in Vandaag op EEN wat hij zelf zoal doet om plastic te vermijden.

Jij kan meedoen! Doe je (opnieuw) mee? Succes en vooral veel plezier!

1. Deel je verhalen en foto’s op sociale media met #meiplasticvrij

2. Doe inspiratie op deze pagina met tips van Mei Plasticvrij

3. Volg Mei Plasticvrij op Facebook of Instagram