WEBINAR

Op zoek naar de oorzaak van het plasticprobleem: kom jij ook naar onze break-out sessie op 22 april?

16 april 2021

Op 22 april om 12:00 organiseren Dopper en Robinetto een break-out sessie op And& Leuven. Daarin gaan we op zoek naar de wortels van de plasticvervuiling.

Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Er zijn overal in de wereld vele initiatieven om de plasticvervuiling op te lossen door zowel op land als in de zee op te ruimen. En die initiatieven zijn uiteraard nodig, want al die plastics (dikwijls in de vorm van microplastics) bedreigen ons milieu en onze gezondheid. 

Maar als we het probleem écht willen oplossen, moeten we op zoek naar de oorzaken van het plastic-probleem. Anders blijven al de opruimacties niet meer dan dweilen met de kraan open. In de break out-sessie die we samen met Dopper op 22/4 om 12:00 organiseren, laten we 3 mensen aan het woord die ons meer kunnen vertellen over die fundamentele oorzaken.

  • Larissa Copello de Souza werkt bij Zero Waste Europe en komt toelichten hoe de hele waardenketen rond plastics ervoor zorgt dat we dit waardevol materiaal gaan bekijken als rommel.

  • Patrick Doyen, nu oprichter bij Robinetto maar in een vorig leven marketing directeur bij Coca Cola Benelux, geeft ons een blik achter de schermen van de drankenindustrie. Hij vertelt wat de echte beweegredenen waren en zijn om te kiezen voor wegwerpverpakkingen.

  • Tim Smits, professor in overtuigings-en marketingcommunicatie aan de KU Leuven, licht toe welke mechanismen slimme marketeers gebruiken om ons te doen geloven dat wegwerp beter en makkelijker is, en welke tools we kunnen gebruiken om die overtuiging bij te sturen.

 

Registreer je hier voor And& Leuven om deze sessie op 22/4 om 12:00 bij te wonen. Op het programma van deze conferentie staan trouwens nog tal van andere interessante keynotes, debatten en ook artistieke performances. Er is mogelijkheid om een gratis account aan te maken waarmee je een beperkte toegang hebt. Wij hebben ook enkele full-option tickets voor de volledige conferente weg te geven. Vul het formulier hieronder in als je graag één van deze tickets wil!

Geïnteresseerd in een gratis ticket voor And& Leuven?