PERSBERICHT

Robinetto en Colruyt Group bundelen de krachten voor een duurzamere waterconsumptie

16 juli 2021

Robinetto en Colruyt Group gaan nauwer samenwerken. Colruyt Group neemt een minderheidsparticipatie in de Gentse start-up en wordt hiermee een belangrijke nieuwe aandeelhouder in het bedrijf. Dankzij de investering van Colruyt Group kan Robinetto zijn huidige activiteiten opschalen en nieuwe innovatieve oplossingen voor een duurzamere waterconsumptie ontwikkelen. Colruyt Group zal met zijn ruime duurzaamheidsexpertise en financiële steun bijdragen tot de verdere groei van Robinetto, dat over de nodige commerciële en technische ervaring beschikt.

Gentse start-up met een missie: duurzamer watergebruik

Robinetto, opgericht in 2018, heeft als missie om op zoveel mogelijk plaatsen flessenwater te vervangen door het veel duurzamere kraantjeswater. De verpakking en het transport van flessenwater heeft immers een grote ecologische voetafdruk. Daarom verkoopt en verhuurt Robinetto waterkoelers in de sector van horeca, evenementen en bedrijven. Onder andere door het plaatsen van mobiele watertaps op grote en kleine events, en heel wat maatwerk in meer dan 150 horecazaken, bouwde het bedrijf in korte tijd al heel wat expertise op. Die ervaring situeert zich zowel op het technische vlak (filteren, koelen, carboniseren van water) als op het vlak van consumentengedrag en nudging. Ook voor Colruyt Group is deze technische en commerciële knowhow waardevol aangezien dit naadloos aansluit bij de ambitie van de groep om een referentiepunt te zijn voor duurzaam ondernemen en een inspiratiebron voor bewust consumeren. De nieuwe samenwerking is daarom een win-winsituatie voor beide partijen.

Colruyt Group neemt een minderheidsparticipatie

Eerdere kapitaalrondes van Robinetto werden gefinancierd door een brede groep aandeelhouders, waaronder ook 10 Belgische festivals. In hun zoektocht naar nieuwe partnerships en financiering gingen de oprichters in gesprek met Colruyt Group en al snel bleek dat beide bedrijven er dezelfde waarden en visie op nahouden op het vlak van water en duurzaamheid.

“In de aanloop naar deze samenwerking hebben we Colruyt Group leren kennen als een organisatie die niet alleen veel kennis in huis heeft, maar het ook écht meent als het over duurzaamheid gaat. Door de samenwerking met een sterke speler als Colruyt Group krijgen we de kans om onze positieve milieu-impact enorm te vergroten. En dat is uiteindelijk waarom we dit bedrijf hebben opgericht.”
Jeroen Vereecke
Oprichter Robinetto

Volgens Stefan Goethaert, directeur Fine Food, Retail Services en Private label bij Colruyt Group, is er een duidelijke match tussen beide bedrijven: “We werken op dit moment al goed samen met Robinetto aan enkele testprojecten. Zo testen we op dit moment drie van hun waterfilterinstallaties waarbij we onze medewerkers aansporen om meer kraantjeswater te drinken. Daarnaast zijn we ons als grootste foodretailer in België ten volle bewust van het feit dat water een van de meest kostbare natuurlijke grondstoffen is en dat we er spaarzaam mee moeten omspringen. We vinden het cruciaal om te investeren in initiatieven die kunnen bijdragen tot een duurzamere en bewustere waterconsumptie. We zijn dan ook blij dat we Robinetto via deze minderheidsparticipatie kunnen helpen om verder te groeien en hen kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar nieuwe oplossingen voor duurzaam watergebruik.”

Er is er een duidelijke match tussen beide bedrijven. We zijn dan ook blij dat we Robinetto via deze minderheidsparticipatie kunnen helpen om verder te groeien en hen kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar nieuwe oplossingen voor duurzaam watergebruik.
Stefan Goethaert
Directeur Fine Food, Retail Services en Private label bij Colruyt Group

Over Colruyt Group

Colruyt Group is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met meer dan 600 eigen winkels en ongeveer 580 aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby, Bike Republic en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. De groep is meerderheidsaandeelhouder van de keten die ZEB, ZEB For Stars, The Fashion Store en PointCarré omvat. Solucious levert foodservice- en retailproducten aan professionele klanten in België (ziekenhuizen, kmo’s, horeca,…). De overige activiteiten omvatten de verdeling van brandstoffen in België (DATS 24), print en document management oplossingen (Symeta Hybrid) en productie van groene energie (Eoly). De groep telt meer dan 30.000 medewerkers en realiseerde in 2019/20 een omzet van EUR 9,5 miljard.

Naar de website van Colruyt Group