Waarom zijn klassieke waterfonteintjes een ontwerpfout?

10 oktober 2023

De klassieke waterfonteintjes, die we kennen uit films, maar ook vaak in onze scholen en kantoren zien, zijn een goed voorbeeld van een designfout. Ze zijn ongemakkelijk,en worden door een gebrek aan hygiëne vaak gewoon niet gebruikt. Gelukkig zijn er intussen veel betere alternatieven op de markt.

De Problemen met Klassieke waterfonteintjes

Klassieke waterfonteintjes, die we vaak in openbare ruimtes, scholen en kantoren tegenkomen, zijn om drie redenen zonder meer een ontwerpfout te noemen

  1. Onhandig design: De meeste klassieke waterfonteintjes zijn onhandig om te gebruiken: ze vereisen vaak onnodig buigen en spatten gemakkelijk. Bovendien zijn ze niet geschikt om je herbruikbare drinkfles te vullen.

  2. Hygiëne: Het kraantje van een klassieke waterfontein wordt vaak aangeraakt, met de handen of zelfs de mond. Soms gebruiken mensen het fonteintje zelfs om hun handen te wassen. Bovendien worden dergelijke fonteintjes vaak slecht onderhouden, wat het hygiëne probleem alleen maar erger maakt.   
  3. Onderbenutting: Door bovenstaand hygiëne probleem blijven klassieke waterfonteintjes vaak ongebruikt. Op scholen en openbare plaatsen worden ze vaak genegeerd, simpelweg omdat mensen ze als niet-hygiënisch beschouwen en dus liever elders naar drinkwater zoeken.

 

De Oplossing: Wall Modules

Met de Robinetto wall modules helpen we deze problemen de wereld uit.

  1. Slim Ontwerp: Wall Modules zijn ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Ze bieden eenvoudige self-explaining bediening, waardoor het vullen van een fles kinderspel wordt. 
  2. Hygiënisch: Wall modules zijn zo ontworpen dat het quasi niet mogelijk is om de uitloop aan te raken. Ook rechtstreeks drinken van de tap lukt niet. Wall Modules zijn steeds uitgerust met een filter die ervoor zorgt dat de gebruiker altijd fris gefilterd water drinkt.
  3. Makkelijk te integreren: een Wall Module kan aan gelijk welke muur worden bevestigd, en neemt zo weinig plaats in, en heeft een afgewerkte look. Er bestaat tevens een “built in”-versie, die in de muur kan worden geïntegreerd.
  4. Gekoeld en bruisend water: de basisversie van de Wall Module geeft enkel gekoeld gefilterd water. Maar optioneel is het ook mogelijk om gekoeld en bruisend water uit de Wall module te laten komen
  5. Bewezen effect: Op plaatsen waar klassieke waterfonteintjes worden vervangen door Wall Modules, zien we dat mensen onmiddellijk meer water gaan drinken. Dit bleek uit verschillende metingen en bevragingen die we deden op scholen en in bedrijven. Kijk bijvoorbeeld naar deze testimonial.

 

Met de Wall Modules biedt Robinetto een product aan dat zeer veelzijdig is in gebruik. Duidelijk een beter alternatief voor de achterhaalde waterfonteintjes.

Bent u benieuwd naar onze wall modules?

Ontdek ze hier.