VIDEOVERSLAG

Taxi's De Meyer wint een Robinetto Watertap

1 juli 2020

Taxibedrijf De Meyer uit Oudenaarde mag zich sinds kort de trotse eigenaar noemen van een spiksplinternieuwe watertap van Robinetto. Zij namen eerder dit jaar deel aan een online wedstrijd van Robinetto en werden uit de meer dan 200 deelnemende bedrijven uitgekozen als winnaar van een gratis watertap. En dus trekken we met watertap, camera en fototoestel naar Oudenaarde om de prijs officieel te overhandigen én aan te sluiten. Terwijl onze installateur alles piekfijn in orde brengt, krijgen wij van Stien De Meyer alvast een rondleiding door het bedrijf.

“Wij hebben hier 16 voertuigen en 43 chauffeurs die dagelijks voor ons op de baan zijn”, vertelt Stien in een loods vol stijlvolle wagens. “Met ons familiebedrijf staan we in voor zowel ziekenvervoer, luchthaventransport als vervoer voor huwelijksfeesten en horecabezoek.”

Tijdens het gesprek rijden wagens af en aan. “Het is hier inderdaad een hele dag door een drukte van jewelste. Onze chauffeurs lopen binnen en buiten en nemen dan ook graag iets om te drinken mee in de wagen. Vroeger hadden we voor hen steeds kleine plastic flesjes water in de frigo staan. Maar op den duur zaten we hier met vuilzakken vol plastic afval. Vorig jaar hebben we dan beslist om het toch wat duurzamer aan te pakken. We plaatsten een grote waterbidon waar de chauffeurs dan zelf hun gepersonaliseerde fles konden opvullen.”

Maar Robinetto heeft hen toch overtuigd dat het nog beter kon? “Klopt, we zagen de wedstrijd van Robinetto voorbijkomen op de social media. Ik heb zelf nog in de horeca gewerkt en ik kende het systeem van watertaps. Dat leek me ideaal voor in ons bedrijf, omdat we dan geen bidons meer moesten verwisselen. En dan zouden we ook spuitwater kunnen aanbieden. Dus dan hebben we snel beslist om mee te doen aan die wedstrijd. Het leek ons zeker de moeite waard om te proberen winnen.”

En hoe hebben ze het dan aangepakt om op te vallen tussen de meer dan 200 inzendingen van de wedstrijd? “De overgrote meerderheid van onze chauffeurs zijn gezonde mannen die al eens graag een fris getapt pintje drinken … na de werkuren uiteraard. (lacht) En de link tussen pinten tappen en water tappen was snel gelegd. Het feit dat ze dan hier water zouden kunnen tappen leek ons wel grappig. En dat argument was blijkbaar overtuigend genoeg om de wedstrijd te winnen.”

Onze chauffeurs kunnen nu zelf hun water tappen alsof het een frisse pint was
Stien De Meyer
Taxi's De Meyer, Oudenaarde

Ondertussen heeft onze installateur zijn werk gedaan en staat de nieuwe watertap van Robinetto mooi te blinken in de personeelsruimte. En de winnaar is er duidelijk blij mee…

“Schoon hé! De nieuwe watertap gaan we nu promoten naar onze werknemers. Ik weet nu al dat iedereen er zeer enthousiast zal over zijn. Ze hebben al allemaal hun eigen waterfles en omdat ze nu ook spuitwater kunnen tappen, zal het systeem snel volop gebruikt worden. En voor ons is het natuurlijk ook veel makkelijker: we moeten geen lege bidons meer vervangen en het water is altijd op voorraad, dus leveringen zijn ook niet meer nodig.”

Smaakt dit naar meer? “Zeker, duurzaamheid wordt in elk bedrijf en in elke sector belangrijker. In onze sector gaat het dan vooral over de milieunormen van onze wagens, maar ook op andere aspecten van onze bedrijfsvoering doen we inspanningen. Door deze watertap kunnen we kosten besparen en ook heel wat plastic afval vermijden.”

Interview afgenomen op 8 juni 2020

Beeld: Gil Plaquet Woord: Peter D’Herde

Ook in uw bedrijf of organisatie

Net zoals Taxi's De Meyer kan ook u een hoop geld en werk besparen met een Robinetto Watertap. Benieuwd? Bezorg ons enkele eenvoudige gegevens en we bezorgen u een berekening op maat.

Welk water drinken jullie momenteel in jullie organisatie?
Dit is ons drinkwaterverbruik per...