Onze oplossingen

Maak je eigen limonade

Hier leren we je hoe je zelf siroop voor limonade kan maken. Geen tijd of geen zin? Dan kan je natuurlijk ook gewoon siropen kopen

Zelf siroop maken

Met wat lekker fris plat of bruisend leidingwater en een klein beetje creativiteit, zet je al snel een heerlijke zelfgebrouwen limonade op tafel, zonder dat die eerst verpakt, getransporteerd, en uitgepakt moet worden. De basis De basis van de meeste limonades heb je sowieso al bij de hand! Neem gelijke delen water en suiker, bijvoorbeeld 200 gram van elk, en breng ze samen aan de kook tot de suiker is opgelost. Laten afkoelen en je hebt een neutrale basissiroop. Mengen met water (1 deel siroop voor ongeveer 5 delen water), scheutje fruitsap, appelsap, citroensap,… en een paar ijsblokjes toevoegen en je huisgemaakte limonade is klaar!

Eindeloos variëren met smaken... Wil je echter iets helemaal anders, dan voeg je smaken toe aan je siroop zelf. Even laten meekoken, een tijd laten staan (hoe langer, hoe sterker de smaak!), alles zeven en je hebt een mooie, gladde siroop. Voor de recepten van klinkende smaken als komkommer-tijm-citroen of blauwe bes-lavendel, klik hier. Voor één van dé klassiekers onder de siropen, vlierbloesemsiroop, klik hier. Voor andere duizenden recepten, klik hier.

Liever geen suiker maar wel zoet? Honingsiroop bereid je door 200 gram honing aan een liter water toe te voegen. Steviasiroop maak je door een koffielepel poeder of korrels toe te voegen aan 200 ml water en meer water toe te voegen als het te zoet is.