Campagne

7% minder wegwerpplastic is niet genoeg

13 juli 2021

Op 3 juli werd een EU-verbod op wegwerpplastic van kracht. Het maakt deel uit van een plan om de top 10 van plastic voorwerpen die het meest op de Europese stranden worden aangetroffen aan te pakken. Hoewel het een grote stap is in de strijd tegen plasticvervuiling, is het niet genoeg om onze oceanen te redden. Onze vrienden van Dopper roepen Europa daarom op om ambitieuzer te zijn.

Tot op heden zijn de toezeggingen van overheden en de industrie immers verre van voldoende. De gezamenlijke inspanningen van overheden en de industrie verminderen de hoeveelheid plasticafval in onze oceanen met slechts 7%.

En ondanks het feit dat ze op nummer 1 staan in de beruchte top 10 van plasticvervuiling, worden wegwerpwaterflessen nog altijd niet verboden. Really EU, kan dat echt niet beter? Da’s echt wel een (te) kleine druppel in een grote oceaan!

7% is not enough

Kom dus mee in actie, want 7% is écht niet genoeg om onze oceanen te redden. Daarom vechten onze vrienden van Dopper voor meer dan 7% én voor een verbod op wegwerpwaterflessen. Wij van Robinetto zijn natuurlijk fan en ondersteunen hun campagne. Samen met hen willen we zo veel mogelijk mensen (waaronder jij!) inspireren om hun steentje bij te dragen in de strijd tegen plasticvervuiling.

En dat kunnen we vooral doen door wegwerpwaterflessen uit ons leven te bannen. Zo laten we samen aan de EU zien dat het mogelijk is, en vragen we hen hetzelfde te doen.

Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan het redden van onze oceanen?

👉 Lees hier wat jij kan doen

👉 Teken de belofte en petitie