Wedstrijd

Deze school wint een watertap

8 juni 2021

Robinetto organiseerde een wedstrijd voor scholen. De school die ons het beste, leukste en meest creatieve filmpje bezorgde, kon een gratis Robinetto-watertap winnen. Met een watertap op school is er altijd lekker en gekoeld water beschikbaar en wordt flessenwater overbodig. Het is dé beste manier om leerlingen en leerkrachten meer water te laten drinken. We kregen dan ook inzendingen van scholen uit alle hoeken van het land. Allemaal wilden ze maar wat graag een watertap naar hun school halen. Maar er kon slechts 1 de beste zijn!

De jury van Robinetto koos uit de 8 finalisten na beraadslaging Basisschool Hertog Karel uit Wilsele als winnaar. Zij bezorgden ons een filmpje met een bijzonder leuke insteek. Kort samengevat: enkele leerlingen die buiten aan het spelen zijn, hebben grote dorst gekregen. Ze gaan naar binnen om hun drinkfles te vullen, maar die past niet onder het kraantje van de wasbak. Daarom maken ze samen met alle leerlingen een grote waterleiding die door de hele school loopt en uiteindelijk op de speelplaats uitkomt. Zo kunnen de dorstige leerlingen alsnog hun fles vullen. Eind goed, al goed!

Dat vond de jury een goed idee, dat prima visueel werd uitgewerkt en waar duidelijk de hele school aan heeft meegewerkt. En daarom zijn zij de verdiende winnaar van de wedstrijd. 

Bekijk hier het winnende filmpje.

Veel dank ook aan de 7 andere finalisten die het net niet haalden. Ook deze scholen bezorgden ons een leuk filmpje: KA Redingenhof (Leuven), GO Middenschool (Leuven), Koninklijk Werk IBIS (Bredene), VBS De Ceder (Nijlen), Atheneum Voskenslaan (Gent), Imelda-Instituut (Molenbeek) en EDUGO Internaat (Oostakker). Bekijk hieronder de verschillende filmpjes.

Filmpje KA Redingenhof (Leuven)

Filmpje GO Middenschool (Leuven)

Filmpje Koninklijk Werk IBIS (Bredene)

Filmpje VBS De Ceder (Nijlen)

Filmpje Imelda-Instituut (Molenbeek)

Filmpje EDUGO Internaat (Oostakker)

De voordelen van een watertap voor uw school

GEZOND

Leerlingen en leerkrachten drinken meer water (en minder frisdrank).

DUURZAAM

Getapt water heeft een co2-uitstoot die tot 300 keer lager ligt dan die van flessenwater.

GOEDKOOP

Getapt water is veel goedkoper dan flessenwater, en vereist minder handling.

Vraag hier vrijblijvend onze catalogus voor scholen aan.