E-Book

Duurzaam hoeft niet duur te zijn

29 april 2021

Bij Robinetto delen we graag onze kennis en expertise. Als sociale impactonderneming willen we namelijk graag zo veel mogelijk impact creëren. In ons geval is dat streefdoel duidelijk: we willen het transport en de verpakking van water drastisch verminderen. Concreet willen we zorgen voor 1 miljard minder drankverpakkingen in België. Water verpakken en vervoeren heeft namelijk een gigantische ecologische impact. 

Minder transport en minder plastic, daar gaan we voor. Daarom helpen we evenementen, horeca, bedrijven, scholen en gezinnen met oplossingen die het verpakken en transporteren van water zoveel mogelijk vermijden. Hoe we dat precies doen, kan je hier lezen. 

Maar duurzaam ondernemen houdt natuurlijk nog veel meer in. Als duurzame ondernemer denk je best na over de globale impact van jouw economische bedrijvigheid op mens, milieu en maatschappij, zowel vandaag als morgen. Het economische aspect is dan in evenwicht met het sociale en ecologische. Ondernemen met respect voor de mens en de planeet dus.

Ik weet niet of het door het woord komt, maar één van de misverstanden is dat verduurzaming ook duur is. In veel gevallen betekent duurzamer net een kostenbesparing.
Jeroen Vereecke
Oprichter Robinetto

Soms is het gewoon een kwestie van doen, stap voor stap. De praktijkervaring en kennis die we de afgelopen jaren bij Robinetto over duurzaamheid verzameld hebben, verwerkten we in een e-book vol praktische tips om jouw bedrijf of organisatie duurzamer te maken.

In dit gratis e-book geven we rond 10 thema’s concreet bruikbare tips. Géén grote theorieën, maar bewezen manieren om direct mee aan de slag te gaan. En het leuke is dat je er zowel ecologische als economische winst mee maakt. In veel gevallen wordt niet alleen het milieu er beter van, maar spaar je er als bedrijf of organisatie ook behoorlijk wat geld mee uit. Duurzaam hoeft dus inderdaad niet duur te zijn.

Geprikkeld? Download het gratis e-book vandaag nog. Ga er mee aan de slag en laat ons achteraf zeker weten wat je er mee hebt gedaan!