Testimonial

Europabank kiest voor duurzaamheid

31 mei 2023

Bij Europabank dragen ze hun steentje bij aan een groenere omgeving. Als bank die durft, investeren ze in het ecologischer en duurzamer maken van de werking. Niet alleen op vlak van hun financiële producten en diensten, maar voor de hele organisatie. In het hoofdkantoor in Gent spreken we daarover met Isabelle De Meyer en Hanneke Haerens van de afdeling Facilitaire diensten.

Europabank is geen grootbank, maar deze 100% Belgische bank telt ondertussen toch 47 kantoren. Wat hen kenmerkt is dat ze zeer toegankelijk zijn voor hun klanten. In tegenstelling tot andere financiële spelers kiezen ze er zelfs voor om het aantal kantoren nog uit te breiden.

Bekijk hier de video met Isabelle en Hanneke of lees het volledige interview hieronder.

“Onze slogan is niet voor niets de bank die durft”, zegt Isabelle. “We blijven ook mensen aanwerven om onze dienstverlening nog te verbeteren. We zetten daarbij sterk in op innovatie en modernisering, met veel aandacht voor het welzijn van onze werknemers.”

“Hier op de administratieve zetel werken we met zo’n 170 mensen”, vult Hanneke aan. “En in ons kantorennetwerk zijn er nog eens zo’n 170 collega’s aan de slag. Bij de renovatie van de hoofdzetel kozen we ervoor om dat groeiend aantal personeelsleden in optimale en toekomstgerichte omstandigheden te huisvesten. Bij de verbouwing kozen we voor duurzame oplossingen als led-verlichting, warmtepompen, zonnepanelen en regenwaterrecuperatie. En omdat steeds meer collega’s met de fiets komen, hebben we nu ook een grote fietsenberging, lockers en zelfs kleedkamers met douches. De aanschaf van de watertapsystemen van Robinetto passen perfect in die duurzame plannen.”

“Je moet weten dat we hier in een gebouw met meerdere verdiepingen zitten”, verduidelijkt Isabelle. “Vroeger kochten we voor het drinkwater van onze medewerkers waterbidons aan die in de kelder gestockeerd werden. Ons logistiek personeel moest die dan telkens naar de bovenliggende verdiepen zeulen. Niet alleen een heel logistiek gedoe, maar ook een aanslag op de ergonomie en het timemanagement van onze medewerkers. Dat was dus één van de werkpunten die we bij de renovatie wilden aanpakken.”

Hanneke legt uit hoe het dan verder ging. “We deden een marktonderzoek naar aanbieders van watertaps. Op basis van de selectiecriteria kozen we voor Robinetto. Omdat Europabank ook een Gentse oorsprong heeft, was het fijn om met een Gents bedrijf in zee te gaan. We voelden ook direct een connectie met de visie en aanpak van Robinetto. Op basis van onze plannen zorgden zij ervoor dat de op maat gemaakte watertaps mooi geïntegreerd werden in de keukens op alle verdiepingen.”

Europabank koos er dus bewust voor om watertaps op meerdere plaatsen in het gebouw te voorzien. “Zo hebben alle medewerkers steeds vlot toegang tot gekoeld water”, verduidelijkt Isabelle. “En we hebben ook glazen flessen voorzien met het logo van Europabank. Dat was een voltreffer bij de collega’s.”

“Bij de introductie van de watertaps was het alleszins gespreksonderwerp nummer 1”, weet Hanneke. “Tijdens de middagpauze is de centrale ruimte een echte ontmoetingsplek. Er is veel licht en ruimte wat het een aangename ruimte maakt om te pauzeren. Hier hoorden we veel enthousiaste reacties over de watertaps. Dat ze gebruiksvriendelijk en mooi zijn bijvoorbeeld. En ze geven een basisproduct, kraanwater, een ferme upgrade. Dat alles maakt dat er flink meer water wordt gedronken dan vroeger. En hiermee zetten we zowel economische als ecologische stappen vooruit.”

Hoe kijken ze naar de samenwerking met Robinetto? “Die verloopt heel vlot”, bevestigt Isabelle. ”Er werden goede afspraken gemaakt en de installatie verliep snel en vlot. En als we vragen hebben, vinden we de antwoorden meestal in het Klantencentrum op de website. Of we bellen even naar Robinetto voor telefonische ondersteuning.”

Wil jij ook een watertap in jouw bedrijf of organisatie? Bekijk onze oplossingen.