Video

In IJsland drinkt iedereen Kranavatn water

24 oktober 2022

Heb je ooit al van Kranavatn water gehoord? Waarschijnlijk niet, al is dat in IJsland veruit het meest gedronken water bij de lokale bevolking. En toch zijn er veel toeristen die water van een ander merk kopen eens ze in het land aankomen.

Hoe dat komt wilden ze bij de toeristische organisatie Inspired by Iceland wel eens weten. En dus stuurden ze hun beste barman naar de luchthaven om de aankomende passagiers te trakteren op een glas Kranavatn.

De reizigers konden kiezen uit verschillende soorten van het lokale water, met exclusief klinkende namen als þvottahús, Gardslöngu, Bílskúrs en Badvasks. Alles werd door de barman professioneel geserveerd aan de blij verraste passagiers. En als die zijn klanten na het proeven vraagt welk water het beste is, heeft iedereen wel een eigen voorkeur. In de video hieronder ontdek je om welk water het gaat.

Wat de barman niet had gezegd is dat de 4 smaken water gewoon uit dezelfde waterkraan kwamen. Het exclusief uitziende IJslandse water dat de reizigers dronken ... was dus gewoon kraanwater. Dat hadden de proefkonijnen alvast niet zien aankomen.

Uit onderzoek blijkt dat 70% van alle reizigers het kraanwater in hun land van bestemming niet vertrouwt. Ook al is het in IJsland perfect veilig en gezond om kraanwater te drinken, net zoals in België en de meeste andere landen. En dat wilde de organisatie bewijzen met hun Kranavatn bar op de luchthaven.

Met dat inzicht én een herbruikbare fles rijker konden de reizigers vervolgens hun ontdekkingstocht van het prachtige land verder zetten. Of zoals ze het in IJsland zelf zeggen: “Welcome to Iceland. Drinks are on us.”