Klant in de kijker

Klant in de kijker: HelloWater

1 juli 2021

Water is de basis van alle leven op onze blauwe planeet. Maar proper water wordt helaas ook steeds meer een schaars goed. Daarom vinden we het bij Robinetto extra fijn om samen te werken met een partner als HelloWater die van het zuiveren van water zijn missie maakt. Met slimme oplossingen voor lokale waterzuivering willen ze de kaart van België hertekenen, zodat die blauwer en groener wordt.

Wat we met ons afvalwater doen, heeft een grote impact op ons lokale leefmilieu en het klimaat op aarde. Rioleringen zorgen voor een snelle afvoer van het afvalwater, maar werken droogte van de bodem in de hand. Veel woningen zijn bovendien niet aangesloten op de riolering. Zelfs in een ‘beschaafd’ land als België gaat dat over maar liefst 400.000 woningen. Dat kan anders, dachten ze bij HelloWater. Radicaal anders. Zij pakken dit probleem lokaal aan.

Lokale waterzuivering

HelloWater zorgt voor schaalbare, modulaire en vooral lokale waterzuiveringsinstallaties voor particulieren, landbouw en overheden. In deze milieuvriendelijke waterzuivering doen planten en bacteriën het hele werk. Afvalwater gaat erin. Helder water komt eruit en is klaar voor hergebruik. Op die manier stroomt zuiver water niet weg naar zee via de riolering, maar blijft het lokaal en beschermt het de omgeving tegen droogte.

Duurzaam drinkwater

We zijn dan ook bijzonder blij dat een bedrijf als HelloWater kiest voor een duurzame watertap van Robinetto voor de drinkwatervoorziening in hun kantoren. Samen met hen zorgen we zo opnieuw voor een pak minder drankverpakkingen en transportkilometers. En zo dragen we samen zorg voor onze blauwe planeet.  

Ook tal van andere bedrijven, organisaties, scholen en horecazaken kozen al voor een duurzame Robinetto Watertap. Bekijk hier een overzicht van onze klanten.