Klant in de kijker

Klant in de kijker: Jenny

8 maart 2022

In een stad als Gent vind je in heel wat historische gebouwen nog authentieke kelders. Diep verscholen onder het straatniveau werden die in het verleden gebruikt als opslagruimte, schuilkelder en in recentere tijden vaak als horecazaak. In sommige kelders echter werden praktijken beoefend die het daglicht niet mochten zien. Zo kan je in het Gravensteen vandaag nog altijd de middeleeuwse folterkelder bezoeken. Vlakbij die imposante burcht laten sportievelingen zich tegenwoordig vrijwillig folteren op de tonen van dance en techno in de sfeervolle 'sportkelder' van Jenny. Benieuwd aan welke martelpraktijken ze de sporters hier zoal onderwerpen, voelen we initiatiefnemers Dante en Juul (spreekwoordelijk) aan de tand. 

Dante stelt ons direct gerust. Het blijkt allemaal best mee te vallen. “Jenny is een Boetique spinning centrum in een 13de eeuwse kelder in het historische centrum van Gent. Op deze unieke locatie organiseren we sinds september 2021 spinning lessen volgens ons party on a bike-concept. De sporters geven tijdens een sessie van 45 minuten het beste van zichzelf op een spinningfiets, begeleid door op maat gemaakte dj-sets. De pompende beats, party lights en energieke begeleiding door onze lesgevers zorgen voor een fantastische sfeer.”

Juul vult enthousiast aan. “En welke naam hadden we voor onze zaak beter kunnen kiezen dan Jenny, de spinmachine die Gentenaar Lieven Bauwens in het geniep van Engeland naar zijn thuisstad smokkelde. In textielstad Gent waren het vroeger de katoenmachines die spinden, vandaag zijn het de 40 fietsen die we hier staan hebben.”

Fit op muziek

Zowel overdag als ‘s avonds wordt er stevig gesport in Jenny. Online kan je de sessie van jouw keuze reserveren, van swinging 90’s tot upbeat techno. En elke maand kan je sporten en feesten combineren tijdens een spinningsessie met een live dj-set. De ‘arbeidsomstandigheden’ zijn gelukkig niet die van uit de tijd van de industriële revolutie. Sport en plezier staat hier voorop. Even heerlijk ontstressen voor, tijdens of na de drukke werkdag.

En van sporten krijg je dorst. Een aparte bar is niet te vinden in Jenny. Maar de dorst lessen kan er wel aan hun Hydration Station, een flink uit de kluiten gewassen Robinetto-tap met maar liefst 6 kranen.

Dante legt uit waarom zo’n opstelling nodig is. “Voor of na de les wil natuurlijk iedereen tegelijk zijn fles opvullen. Om dat snel te laten gaan, kozen we voor deze maatwerk-oplossing van Robinetto met 5 kranen plat water en 1 kraan bruisend water. Tot grote tevredenheid van onze sporters. Zij brengen hun eigen waterfles mee en vullen ze hier gratis op met lekker gekoeld water. En wie zelf geen fles heeft, kan er hier eentje aanschaffen.”

We merken dat de Robinetto-tap ook een sociale functie vervult, want mensen blijven er dikwijls nog een praatje slaan na de les. Voor ons is deze opstelling dus ideaal.”
Dante
Zaakvoerder Jenny

Wil je zelf ook het party on a bike-concept beleven? Alle info vind je op de website van Jenny. Volg hen op social media via Facebook en Instagram

Meer nieuws van Robinetto

Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten en diensten? Wil je interessante info ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan zeker in op onze maandelijkse nieuwsbrief