Van Kick Off tot Corona en verder #0

Dit is een verhaal geschreven door onze oprichter, Jeroen Vereecke, naar aanleiding van de Coronacrisis. Je krijgt in 6 delen een blik achter de schermen, van de (pre-)start tot mei 2020. 

Het is 23 april 2020 als ik dit begin te schrijven. De raarste 23 april die ik al heb meegemaakt. Het bedrijf dat we twee jaar geleden hebben opgestart, ziet er plots helemaal anders uit. Van het plan dat we gemaakt hadden, is er ongeveer niets dat nog klopt.

We hadden ons volledig gericht op horeca en events. Het Virus heeft beslist dat net deze markt een verplichte pauze neemt. Voor onbepaalde duur. Zo goed als al onze bevestigde deals zijn plots niets meer waard. Ons businessplan kan in de vuilbak. En dat net op het ogenblik dat we een sprong voorwaarts gingen maken. Een sprong in omzet, maar ook een sprong in impact.

Want dat was waarom ik dit hele verhaal was begonnen. Om een bedrijf te bouwen dat verschil maakt. Om te bewijzen dat goed zaken doen enerzijds en meehelpen om de wereld in de goede richting te duwen anderzijds, elkaar niet uitsluiten.  En hier sta ik dan. Nu de wereld wordt geconfronteerd met een probleem dat voor iederéén dichtbij komt, lijkt het probleem dat wij mee gingen oplossen plots een mini-issue. Wat nu gedaan? Meedoen aan de verplichte pauze? Of gewoon de boeken neerleggen? Of toch maar gewoon proberen ons plan opnieuw uit te vinden in de nieuwe wereld? Ik probeerde mijn gedachten hierover eens op papier te zetten. En het is een lang verhaal geworden, in zes delen.  

lees hier het vervolg in deel 1 >