Waterfilter vervangen

Bestel tijdig een nieuwe filter

Bestel je filter

Wanneer moet je de filter vervangen?

Het is belangrijk om de filter van je watertap op tijd te vervangen. Onze standaard BWT Besttaste filter moet jaarlijks vervangen worden. Als je nog een oude 3M of Icepure filter hebt, moet deze na 6 maand vervangen worden. Indien je een speciale filter hebt voor hard water, moet deze ook elke 6 maanden worden vervangen. Contacteer ons in geval van twijfel.

Waterfilter vervangen: bekijk de video

Waterfilter vervangen: instructies

Het vervangen van de waterfilter duurt slechts een paar minuten duurt. Je kan dit heel makkelijk zelf doen, zonder gereedschap. In de video hierboven wordt het duidelijk uitgelegd, maar we herhalen hier de belangrijkste stappen.

1. Verwijder de bescherming van de nieuwe filter.

2. Draai de oude filter met een kwartslag los.

3. Zet een schaal of leg een dweil onder de filter, er zullen enkele druppels uitvallen. De oude filter zit vol water, leg deze dus omgekeerd in de pompbak en laat uitlekken. De oude filter kan nadien bij het restafval of een sorteerpunt voor waterfilters.

4. Draai de nieuwe filter met de klok mee terug in de filterkop.

5. Denk eraan op de filter de datum van vervanging te noteren of er één van de bijgeleverde stickers op te plakken.

6. Voor BWT Besttaste filters: laat 2 à 3 liter water door de filter lopen via het speciale slangetje aan de filterkop. Voor 3M of Icepure filters: laat een kleine 5 minuten water door de filter lopen (plat water kraan op de watertap) om eventuele lucht te verwijderen die nog in de filter zou zitten. Eerst een emmer langs de plat waterkraan, dan nog een litertje via de spuitwater kraan. Kijk na op eventuele lekken.

TIP: Vang dit spoelwater op, je kan er de plantjes water mee geven.

Waterfilter: de onderdelen van de filterkop

Wij zijn er om te helpen

Als je de waterfilter vroeger dan nodig hebt vervangen, geef dat dan zeker aan ons door. We zullen de datum van vervangen in ons systeem noteren. Op die manier kunnen we jou per mail op de hoogte houden wanneer de volgende vervanging moet gebeuren. Als je deze herinneringsmail niet meer wil ontvangen, kan je mailen naar info@robinetto.be met de melding “uitschrijving waterfilter opvolging”.