Waterfilter vervangen

Het is belangrijk om de filter van je watertap op tijd te vervangen. 

Bestel hier een nieuwe filter

Wanneer moet je de filter vervangen?

Onze standaard BWT Besttaste filter moet jaarlijks vervangen worden.  Indien je nog een oude 3M of Icepure filter hebt dient deze dient na 6 maand te worden vervangen. Indien je een speciale filter hebt voor hard water dient deze eveneens om de 6 maanden te worden vervangen.  Contacteer ons in geval van twijfel. 

Instructies voor vervanging van de filter (zie ook filmpjes hieronder)

Het vervangen van je filter is iets dat slechts een paar minuten duurt. Je kan dit heel makkelijk zelf doen, zonder gereedschap.

> Verwijder bescherm plastic dopje van de nieuwe filter.

> Draai de oude filter met een kwartslag los. (Zet een schaal of leg een dweil onder de filter, er zullen enkele druppels uitvallen). De oude filter zal vol water zitten, het is dus wijs deze omgekeerd in de pompbak te laten uitlekken, nadien kan deze bij restafval, of sorteerpunt voor waterfilters.

> Draai de nieuwe filter met een kwartslag (met de klok mee) er terug in.

> Denk eraan op de filter de datum van vervanging te noteren (of één van de bijgeleverde stickers te plakken).

> Voor BWT filters: laat 2 liter water door de filter lopen via het speciale slangetje aan de filterkop. Voor 3M of Icepure filters: Laat daarna een kleine 5 minuten water door de filter lopen (plat water kraan op de watertap) om eventuele lucht te verwijderen die nog in de filter zou zitten. (Eerst een emmer langs de plat waterkraan, dan nog een litertje via spuitwater kraan) 

> TIP: Het is fijn als je dit water opvangt, om hiermee bv. de plantjes water te geven.

Kijk na op eventuele lekken.

Indien het voorvalt dat jullie door omstandigheden de filter vroeger hebben vervangen geef dat dan door aan ons, wij zullen die nieuwe filter vervangdatum datum in ons systeem noteren. Op die manier kunnen we u per mail op de hoogte houden wanneer uw zes-maandelijkse vervanging dient te gebeuren. Anderzijds indien jullie deze herinneringsmail van ons niet meer wil ontvangen, kan je mailen naar info@robinetto.be voor “uitschrijving waterfilter opvolging”.