WEDSTRIJD

Win een watertap voor jouw school!

22 april 2021

Op 22 maart is het Wereldwaterdag. Water is de bron van alle leven, maar de toegang tot drinkbaar water is helaas vandaag niet voor iedereen in de wereld gegarandeerd. Hier in België worden we die dag dan weer vooral uitgedaagd om bewuster om te gaan met water, na te denken over ons eigen verbruik én verspilling tegen te gaan.

Voor Robinetto is dat de aanleiding om een actie te lanceren die scholen helpt bij hun keuze voor een gezond en duurzaam waterverbruik. Want ook hier bij ons is er nog wel wat werk aan de winkel:

 

  • Feit 1: 85% van de 6 tot 14-jarigen drinkt elke dag opnieuw te weinig water. Ook andere leeftijden doen het niet goed.

  • Feit 2: we drinken in België nog steeds veel te veel water uit plastic flessen waardoor we overspoeld worden door een zee van plastic.

Ook jouw school kan iets doen! 

Een eigen watertap op jouw school is de beste manier om leerlingen én leerkrachten meer water te laten drinken. Met een watertap is er altijd lekker en gekoeld water beschikbaar en wordt flessenwater overbodig. De leerlingen kunnen hun drinkfles doorheen de hele dag onbeperkt vullen aan het tappunt en ook de leerkrachten kunnen volop water tappen. Easy peasy!

Kies jij ook voor een gezondere en meer duurzame school? Doe dan mee aan onze wedstrijd en maak kans om voor jouw school een eigen watertap te winnen!

Een watertap op school = alleen maar voordelen

Gezond

Leerlingen en leerkrachten drinken beduidend meer gezond water (en minder frisdrank)

Duurzaam

Getapt water heeft een co2-uitstoot die tot 300 keer lager ligt dan die van flessenwater 

Goedkoop

Getapt water is veel goedkoper dan flessenwater, en is ook veel makkelijker. Nooit meer sleuren met plastic flessen of zware bakken water.

Doe mee om een watertap te winnen

Uit alle deelnemende scholen wordt 1 winnaar gekozen. Die school wint een robuuste Robinetto-watertap.

Handig en Hygiënisch muuurmodel
Onbeperkt gekoeld water
Ingebouwde afvoer

Hoe deelnemen?

Bezorg ons uiterlijk tegen vrijdag 14 mei een korte video waarin jouw klas, meerdere klassen of volledige school ons op een creatieve manier laat zien waarom een watertap voor jouw school een goed idee is én waarom jouw school deze Robinetto-watertap wil winnen. 

Het verhaal dat je vertelt en de boodschap die je overbrengt, zijn daarbij het belangrijkste. We vragen geen perfect afgewerkte film vol adembenemende shots en spectaculaire special effects. Een zelfgemaakt filmpje met smartphone of camera is al heel wat! Zorg er wel voor dat alle geluid en spraak goed verstaanbaar is.

Bevestig de deelname van jouw school via het wedstrijdformulier en lees zeker ook het wedstrijdreglement.

Wie is Robinetto?

Robinetto is een sociale impactonderneming. Wij bieden oplossingen om zo duurzaam mogelijk water te serveren. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Ontdek hier al onze oplossingen