IMPACT

Het eerste jaar van Robinetto: 1 miljoen minder wegwerpflessen

23 juni 2020

Bij het afronden van de cijfers van het eerste boekjaar van onze onderneming, berekenden we ook onze impact. Samen met meer dan 30 festivals en evenementen, meer dan 120 horecazaken en andere bedrijven en organisaties, tapten we naar schatting meer dan 280.000 liter water, goed voor meer dan 1 miljoen wegwerpflesjes van 25 cl die dus niét werden gebruikt.

Robinetto werd opgericht als impact-onderneming. Dat wil zeggen dat in ons bedrijf de impact die we willen maken even belangrijk is als het maken van winst. Of zelfs meer: het maken van winst staat in functie van het vergroten van onze impact. De concrete impact waar Robinetto naar streeft is duidelijk: we willen het transport en de verpakking van van water drastisch verminderen. Water verpakken en vervoeren heeft namelijk een enorme ecologische impact. Daarover lees je ook meer hier.

Aan de slag met festivals...

Robinetto werd midden 2018 opgericht, en in de zomer werden voor het eerst meer dan 20 watertaps geplaatst op 10 grote en kleine festivals. Daarover lees je ook meer hier. Na deze zomer groeide het aantal evenementen dat onze watertaps gebruikte gestaag. Tegen het einde van 2019 hadden we meer dan 80 evenementen op onze lijst staan.

Ook de Horeca doet mee...

Na de zomer van 2018 startten we ook met het plaatsen van watertaps in Horeca. Tegen het einde van 2019 stonden zo meer dan 120 geïnstalleerde taps op de teller. Dankzij deze horecazaken werd het hele jaar door het meest lokale water geserveerd aan een breed publiek, overal in Vlaanderen en daarbuiten.

De cijfers

Op basis van al onze verhuurde en verkochte watertaps, en gemiddeld gebruik van de verschillende types watertaps, komen we tot volgende resultaten.

2.243 watertapdagen op meer dan 80 festivals en events
26.400 watertapdagen in meer dan 120 horecazaken en bedrijven/organisaties
28.643 watertapdagen in totaal
283.160 liter getapt op events en in horeca, organisaties en bedrijven

En dus 283.160 liter niet verpakt en niet getransporteerd.

1.132.640 flessen vermeden

(als al dat water zou verpakt geweest zijn in flessen van 25 cl)

Een goed begin, maar niet genoeg!

Robinetto is blij met deze eerste resultaten, maar uiteraard is dit nog maar een begin! We werken er hard aan om nog veel meer evenementen, horecazaken, bedrijven, organisaties, scholen en mensen te overtuigen om over te schakelen naar getapt water.  We werken momenteel ook aan een netwerk van slimme tellers zodat we in de toekomst een preciezere meting van onze impact kunnen presenteren.

Wil jij ook mee onze impact vergroten?

Ook jij kan meehelpen om te zorgen voor minder plastic, minder transport. Met een Robinetto watertap maak je bovendien ook je eigen leven makkelijker én goedkoper.

Wij hebben ook voor jou een oplossing op maat.

CONTACTEER ONS