TESTIMONIAL

Greenway: Voeding én water met maximum respect voor onze Planeet

27 november 2020

“Het is in de eerste plaats een duurzaamheidsverhaal, maar ook de economische logica klopt.”

Volgens Greenway is klimaatverandering de grootste uitdaging van onze tijd. En dus proberen zij al meer dan 20 jaar om zelfs de grootste vleesliefhebbers te verleiden met verrassend lekkere veggie producten. Dat doen ze met hun restaurants in Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven, met hun foodstands op de grote muziekfestivals én met een assortiment aan veggie producten in de supermarkt. En dat valt duidelijk in de smaak: de Greenway Burger werd door het publiek bekroond als beste product van het jaar 2019-2020. Voor Cedric Hanet, mede-eigenaar van Greenway én klimaatambassadeur is dat geen reden om op de lauweren te rusten. Als trendsetter in feel good food zoeken ze bij Greenway constant manieren om nog beter te doen. 

“Duurzaamheid vormt echt de basis van de missie van ons bedrijf en zo kwam ook de watertap van Robinetto op ons pad”, zegt Cedric. “We kiezen bij Greenway niet alleen voor een volledig plantaardige keuken, maar ook voor duurzame verpakkingen. Het leek ons dan ook een volgende logische stap om voor kraanwater te kiezen als duurzaam alternatief voor water in flesjes. Op die manier konden we de productie van PET-afval binnen ons bedrijf sterk reduceren.”

Door getapt water te serveren kunnen we op jaarbasis maar liefst 49.000 PET-flessen redden van de afvalberg.
Cedric Hanet
Greenway

“We waren vooraf wat bang voor de reactie van de klanten omdat ze moesten betalen voor gefilterd kraanwater. Maar die ongerustheid was niet nodig: de klanten reageren heel goed en vinden het net heel positief dat we kraanwater serveren. We zijn dus blij dat we die keuze gemaakt hebben.“

Een keuze met een grote impact! Cedric: “Door kraanwater te serveren kunnen we op jaarbasis maar liefst 49.000 PET-flessen redden van de afvalberg. We zijn dus heel tevreden dat we met onze overstap naar Robinetto onze ecologische voetafdruk verder kunnen verkleinen.”

Bekijk hieronder een video van dit interview en lees verder onder de video

En ook het financieel plaatje ziet er rooskleurig uit. “We zijn weliswaar een groen bedrijf, maar ook de economische logica moet natuurlijk kloppen. Water is immers het best verkopende drankje binnen Greenway. We kunnen het dus niet gratis weggeven. Met de installatie van de Robinetto-watertap hebben we echter zowel onze omzet als de winstmarge kunnen behouden. Meer zelfs, we konden de prijs voor het plat en bruisend water zelfs iets verlagen en met een free refill te werken. De klanten kunnen dus water bijvullen zo veel als ze willen en dat vinden ze uiteraard heel leuk.”

Hoe verloopt de samenwerking met Robinetto? “We hebben we een heel persoonlijk contact met de mensen van Robinetto. Ze zijn steeds bereikbaar en voorzien een goede opvolging. Het toestel zelf heeft trouwens weinig tot geen onderhoud nodig.”

“Ik zou Robinetto dan ook zeker aanraden. Het is in de eerste plaats een duurzaamheidsverhaal, maar ook de economische logica klopt. Onze omzet is behouden en de winstmarge werd vergroot. We zijn dus heel blij met onze keuze voor Robinetto.”

Interview en tekst: Peter D'Herde van Totaalburo

Foto's en Video: Gil Plaquet

Ook in jouw horecazaak een watertap?

Een watertap in je horecazaak is niet alleen duurzaam, maar bespaart je ook heel wat werk, ruimte en centen. Ontdek hier onze watertaps voor horeca

onze watertaps