Testimonial

Incendin verzoent water en vuur

2 maart 2023

We laten onze klanten graag aan het woord. Niet alleen om te horen of ze tevreden zijn, maar vooral omdat we geloven dat zij het best kunnen vertellen wat de voordelen van een watertap zijn voor hun organisatie of bedrijf. Deze keer gingen we langs bij Incendin, een bedrijf in brandbestrijdingsmiddelen. We hadden er een sprankelend gesprek over water, niet als blusmiddel maar als duurzame dorstlesser.

In het hoofdkantoor in Tisselt worden we opgewacht door Nicole, Customer Service & Logistic Agent. Incendin heeft verschillende vestigingen in Europa en is marktleider op vlak van actieve en passieve brandbestrijding. In mensentaal: actief met de productie van bluspoeders en schuimen en passief door de ontwikkeling van brandwerende materialen voor onder andere de auto-industrie en toepassingen in bijvoorbeeld liftkokers.

Het bedrijf zet sterk in op R&D om nieuwe oplossingen te bedenken. Met de ontwikkeling van fluorvrije schuimen hebben ze recent een belangrijke innovatie gerealiseerd. Een belangrijke stap naar meer milieuvriendelijke producten. Niet verwonderlijk dus dat ze ook op andere vlakken van de bedrijfsvoering zoeken naar duurzame oplossingen.

Bekijk hier de video met Nicole of lees eronder het volledige interview.

“Ons bedrijf is snel gegroeid”, zegt Nicole. “En dus moesten ook een aantal voorzieningen voor het personeel meegroeien. Alle dranken werden hier vroeger geleverd in glazen flessen en bakken, maar dat werd na verloop van tijd een serieuze logistieke last. Onze vestiging in Tisselt telt ondertussen een 60-tal medewerkers en dus zochten we een efficiënte en duurzame oplossing.”

En die oplossing vonden ze snel bij Robinetto. Op basis van een behoeftenanalyse werd besloten om drie watertaps te installeren, twee in de kantoren en één in de refter van de productie.

“Het was heel fijn dat we samen met Robinetto konden kijken naar de beste oplossing”, kijkt Nicole tevreden terug. “Want de situatie is natuurlijk bij elk bedrijf anders. Ook de installatie van de drie toestellen is heel vlot verlopen. Alles werd professioneel en netjes afgewerkt. De toestellen zien er niet alleen heel mooi uit, maar de collega’s vinden het ook bijzonder leuk dat ze met de kraan ook echt kunnen tappen.”

Nu heeft iedereen altijd toegang tot vers en gekoeld water. Elke medewerker heeft zijn eigen herbruikbare fles die onbeperkt hervuld kan worden.
Nicole De Jonghe
Incendin

“De voordelen waren voor iedereen vanaf dag één duidelijk. Géén bestellingen en ook géén stockage meer. Al die bakken namen toch heel wat ruimte in beslag. En overal in het bedrijf zag je halfvolle flessen water rondslingeren. Wat een verspilling!”

“Nu heeft iedereen altijd toegang tot vers en gekoeld water. Elke medewerker heeft zijn eigen herbruikbare fles die onbeperkt hervuld kan worden. Zeker bij warm weer is het echt een meerwaarde om steeds koel water bij de hand te hebben. We kozen er ook voor om glazen flessen met ons logo te laten maken. Onze klanten en bezoekers zijn altijd heel enthousiast als we ze een glas vers water uit onze eigen flessen inschenken.”

“Als bedrijf willen we zo een signaal geven. Niet alleen naar ons eigen personeel, maar ook naar de buitenwereld willen we tonen dat we op een aantal vlakken milieubewust bezig zijn. We zien nu al dat mensen sneller naar water grijpen dan naar frisdrank. En dus bekijken we om de klassieke frisdranken op termijn helemaal te schrappen of te vervangen door een gezonder alternatief. Zo willen we ook in de toekomst stappen blijven zetten.”

Wil jij ook een watertap in jouw bedrijf of organisatie? Bekijk onze oplossingen.