Testimonial

Watertaps bij Colruyt Group

2 februari 2023

Colruyt Group kondigde begin 2022 met een persbericht aan in alle winkels van Colruyt, Bio-Planet en Okay een watertap van Robinetto te plaatsen voor het personeel. Op die manier biedt de grootste Belgische retailer op de meest duurzame manier gezond plat en bruisend drinkwater aan duizenden (winkel)medewerkers. Eén jaar later gingen we luisteren naar de ervaringen van het personeel in de Colruyt in Kortrijk. We hoorden er uitsluitend positieve reacties.

De Colruyt-winkel in Kortrijk is gelegen in een levendige studentenbuurt, dichtbij het station. Ook al is het nog vroeg in de ochtend op een weekdag, het is er al heel druk. We hebben afgesproken met eerste verkoper Cinthy Verfaille. Na een korte rondleiding door de winkel, neemt ze ons mee naar de personeelsruimte voor een babbel bij een fris glas water.

Ongeveer een jaar geleden was de winkel in Kortrijk één van de vier proefprojecten voor een watertap. En die zagen ze graag komen, benadrukt Cinthy. Bekijk hier de video of lees eronder het volledige interview.

Cinthy vertelt enthousiast over het gemotiveerde team in Colruyt Kortrijk. "We hebben hier een grote personeelsploeg, met zo'n 50 vaste medewerkers, 10 beenhouwers en nog eens een 30-tal werkstudenten. Toen we hoorden dat we testfiliaal werden voor de watertap, waren we héél blij. We zijn namelijk een 'warme' winkel: door de structuur van het gebouw kunnen de temperaturen hier in de zomer serieus oplopen. En als het warm is, hebben de medewerkers natuurlijk nood aan extra verfrissing."

Voor de komst van de watertap was dat een heel gedoe. Cinthy: "Dan moesten we zelf grote flessen water uit de winkel uitschrijven en naar beneden halen. Dat was altijd een heel gesleur en het zorgde voor veel plastic afval. Dat moest dus veranderen. De eerste stap was dat alle medewerkers van Colruyt in België een gepersonaliseerde en herbruikbare waterfles kregen."

"En kort nadien is hier in de personeelsruimte dan een watertap van Robinetto geïnstalleerd. Die had onmiddellijk héél veel succes. Iedereen was direct mee in het verhaal. De medewerkers lopen hier de hele dag door binnen en buiten om hun fles te vullen en mee te nemen naar de werkvloer."

"We hebben zelfs een speciaal rek in de transit waar iedereen zijn fles kan ophangen. En ook aan de kassa's mogen de collega's hun fles meenemen. Ik loop zelf bijna constant op de werkvloer en dan is het heel aangenaam dat je altijd water bij de hand hebt. En je merkt ook dat er daardoor in het algemeen méér water wordt gedronken."

Het is heel aangenaam dat je altijd water bij de hand hebt. En je merkt ook dat er daardoor in het algemeen méér water wordt gedronken.
Cinthy Verfaille
Eerste verkoper Colruyt Kortrijk

"Voor Colruyt is het natuurlijk een ferme besparing. Zowel in de aankoop van het flessenwater als qua plastic afval. De evaluatie na de testperiode hier in Kortrijk was dan ook even simpel als positief: we kunnen de waterfontein aan iedereen aanraden. Het toestel is heel gemakkelijk in onderhoud en in gebruik. Je hebt 3 soorten standen: gekoeld plat water, plat water op kamertemperatuur en bruisend water."

"En alle collega's hier kunnen ook bevestigen dat het water ook zeer lekker van smaak is. De enige opmerking die ik al heb gekregen is: waarom stond die watertap hier niet al langer?'

Wil jij ook een watertap in jouw bedrijf of organisatie? Bekijk hier onze verschillende oplossingen.