Persbericht

Robinetto zorgt met meer dan 500 watertaps voor duurzaam drinkwater voor Colruyt Group medewerkers

22 maart 2022

De Gentse start-up Robinetto gaat de komende maanden in meer dan 500 winkels en centrale gebouwen van Colruyt Group watertaps plaatsen. Op die manier biedt de grootste Belgische retailer op de meest duurzame manier gezond plat en bruisend drinkwater aan duizenden (winkel)medewerkers.

Robinetto, opgericht in 2018, kondigde in juli 2021 een structureel partnership met Colruyt Group aan. Met een substantiële kapitaalsverhoging werd Colruyt Group aandeelhouder van de Gentse impact-onderneming. Daarnaast beslisten beide bedrijven om samen ook inhoudelijk te gaan samenwerken en kennis uit te wisselen.

Vandaag, op Wereldwaterdag, kondigt Robinetto aan dat het in alle winkels van Colruyt Laagste Prijzen, Bio-Planet en OKay een watertap voor de medewerkers zal plaatsen, goed voor meer dan 500 stuks. Deze beslissing werd genomen na de positieve gebruikersevaluatie van een test-opstelling in een 4-tal Colruyt Laagste Prijzen-winkels de voorbije maanden. Dankzij deze watertaps, die onder andere in de kantines geïnstalleerd zullen worden, zullen alle medewerkers voortaan hun herbruikbare flessen kunnen vullen met gefilterd en gekoeld plat of bruisend water. Daarnaast komen er ook taps in enkele productiesites en op centrale diensten van de retailer. 

Jeroen Vereecke, oprichter van Robinetto: ”We zijn zeer blij dat we op deze manier onze samenwerking met Colruyt Group een eerste keer heel concreet kunnen maken. En als impact-onderneming is het voor ons natuurlijk een grote stap voorwaarts. Door onze watertaps zal een heel groot deel van de Colruyt Group-medewerkers vanaf nu kunnen meewerken aan onze impact-doelstellingen: op zoveel mogelijk plaatsen zorgen voor kwalitatief drinkwater dat niet verpakt en niet getransporteerd hoeft te worden. De levering en installatie van meer dan 500 toestellen is voor ons een stevige logistieke operatie, maar we zijn ervan overtuigd dat we dit, in samenwerking met de technische diensten van Colruyt Group, tot een goed einde gaan brengen. Dit project zal mee onze operationele groei ondersteunen.”

Stefan Goethaert, eindverantwoordelijke voor dit project en ook lid van de Raad Van Bestuur bij Robinetto, voegt toe: “Een jaar nadat we op Wereldwaterdag aan al onze medewerkers een gepersonaliseerde herbruikbare waterfles schonken, zal een groot deel van hen deze fles nu ook kunnen vullen op hun werkplek met drinkwater uit deze speciale filterinstallaties van Robinetto. We zijn ons, als grootste foodretailer in België, ten volle bewust van het feit dat water één van de meest kostbare natuurlijke grondstoffen is en dat we er spaarzaam mee moeten omspringen. We vinden het belangrijk dat we onze medewerkers op die manier mee bewust kunnen maken van een duurzamere en bewustere waterconsumptie. En bovendien is en blijft water heel gezond. We zijn dan ook heel tevreden dat we dit alvast op behoorlijk grote schaal kunnen uitrollen met onze gewaardeerde partner." 

Meer nieuws van Robinetto

Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten en diensten? Wil je interessante info ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan zeker in op onze maandelijkse nieuwsbrief.