Testimonial

Waarom Huset voor Robinetto kiest

18 september 2020

Onze tocht langs de gebruikers van Robinetto brengt ons naar Huset, een goed verborgen parel in de Gentse Hoogstraat. Op de benedenverdieping van een historisch en karaktervol herenhuis kan je in een knusse huiskamer vol oude meubeltjes genieten van een smakelijke lunch of lekker kletsen bij een kop dampende koffie met een stukje huisgemaakte taart. De flinke portie gezelligheid krijg je er gewoon gratis bij. Net als de glimlach van uitbaatster Eveline. We treffen haar net na sluitingstijd. Verrassend genoeg zit de zaak nog aardig vol. Het is blijkbaar moeilijk ontsnappen uit de gezellige bubbel die Huset is. Eens het afrekenen achter de rug is en de laatste klanten de avond zijn ingestapt, keert de rust terug. De voordeur gaat op slot, de lichten worden gedimd en op de toog verschijnt een vers getapt glas bruiswater. Het lijkt in deze huiselijke setting allemaal zo vanzelfsprekend. Alsof het hier nooit anders is geweest.

“Duurzaamheid is voor mij inderdaad belangrijk”, raadt Eveline mijn gedachten, “maar toch was het niet de initiële insteek van Huset. Ik wou vooral een gezellige en huiselijke sfeer creëren. Duurzaamheid gaat gelukkig vaak samen met meer efficiëntie en gemak. In mijn geval is dat ook aangenaam, want ik doe hier heel veel alleen. Als duurzame oplossingen ook het gesleur en gedoe verminderen, ben ik daar dus absoluut fan van.”

Water van de tap is in Huset ondertussen het nieuwe normaal. “Vroeger serveerde ik gewoon een klassiek merk water, in kleine glazen flesjes. Een infosessie van Robinetto, deed me beseffen dat hun oplossing echt iets voor Huset zou zijn. Mijn man was in het begin eerder sceptisch. Hij was er niet direct van overtuigd. Maar hij heeft toch snel moeten toegeven dat er alleen maar voordelen aan verbonden zijn.”

“En kijk, ondertussen zijn we al ongeveer een jaar en met grote tevredenheid overgeschakeld naar een watertap van Robinetto. Deze duurzame oplossing is toch iets waar we trots op mogen zijn. Maar ook economisch is het voordelig, want de kostprijs van leidingwater is natuurlijk veel lager dan die van flessenwater.”

Ik zou Robinetto zeker aanraden voor iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt.
Eveline Roels, Huset

Of het niet heel omslachtig is om over te schakelen? Eveline schudt stellig van nee! “De medewerkers van Robinetto hebben ons heel goed geholpen bij de installatie van het systeem hier in Huset. En dat was voor ons heel belangrijk omdat we net een volledig nieuwe toog gingen plaatsen. En ook nu nog kunnen we altijd bij hen terecht en zorgen ze voor de verdere opvolging. Zo sturen ze bijvoorbeeld een herinnering is als het tijd is om de filter te vervangen.”  

Bekijk hieronder een video van dit interview en lees verder onder de video

En ook de klanten zelf zijn tevreden, gaat Eveline verder. “Het kraanwater valt absoluut in de smaak. Ik kreeg nog geen negatieve opmerkingen. Integendeel, mensen zijn echt positief. En ook voor hen is er een financieel voordeel, want ik kan hen nu meer water aanbieden voor dezelfde prijs.”

En er zijn voor Eveline nog andere voordelen. Want kraanwater hoef je niet te stockeren. “Uit onze watertap komt zowel plat als bruisend water. Hiervoor moeten we dus inderdaad geen plaats meer voorzien in onze frigo. Maar we werken hier in Huset ook met de duurzame siropen die via Robinetto worden geleverd. Op die manier kunnen we onze klanten door het toevoegen van ons kraanwater ook lekkere frisdranken aanbieden. En ook dat bespaart weer heel wat ruimte in onze koeling.”

Eveline is duidelijk enthousiast. “Ik zou Robinetto zeker aanraden voor iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt en ook graag gemak heeft. Dus ja, ik vind het een absolute aanrader.”

Interview en tekst: Peter D'Herde van Totaalburo

Foto's en Video: Gil Plaquet

Ook in jouw horecazaak een watertap?

Een watertap in je horecazaak is niet alleen duurzaam, maar bespaart je ook heel wat werk, ruimte en centen. Ontdek hier onze watertaps voor horeca

Onze watertaps