testimonial

Waarom eventlocatie d.riem overstapte naar een Robinetto Watertap

2 oktober 2020

"Ik denk dat dit de standaard gaat worden"

Het Hof van Riemen is het oudste nog bestaande burgerlijk gebouw in Heist op den Berg, met een geschiedenis die teruggaat tot in de Middeleeuwen. Vandaag is in dit historische pand D.Riem gevestigd, een stijlvolle en gezellige eventlocatie waar je kan feesten, vergaderen en lunchen. In de tot feestzaal omgebouwde voormalige stalling spraken we met zaakvoerder Dieter Bilsen over hoe zij duurzaamheid in de praktijk brengen.

“Dit is een multifunctionele evenementenruimte”, steekt Dieter van wal. “Dat wil zeggen dat hier zowel huwelijken als bedrijfsevents plaatsvinden. En over de middag kan je lekker eten in ons lunchrestaurant.”

“Binnen zowel D.Riem als de andere eventlocaties van onze onderneming zoeken we permanent naar duurzame oplossingen. We streven er naar om op korte termijn een 100% sustainable bedrijf te worden. Als grootverbruiker hebben we immers wel degelijk een impact. Water is daar één onderdeel van, maar het gaat ook over andere aspecten van onze activiteiten. We zijn bijvoorbeeld de eerste cateraar in België met een elektrisch-CNG gecombineerde koelwagen. Afval proberen we maximaal te vermijden, onder meer via wasbare servetten en herbruikbare rietjes.”

Dankzij Robinetto hebben we voor dat vele water geen koel- en stockageruimte meer nodig.
Dieter Bilsen, d.riem, Heist-op-den-berg

“We waren al even op zoek naar een alternatief voor ons flessenwater. Via een artikel in een vakblad hebben we Robinetto leren kennen. En eens we er meer over lazen, waren we snel overtuigd dat zij een goede partner voor ons waren. Tot voor kort werkten we met een flessenwater. Het was weliswaar een Belgisch merk – dat vinden we ook belangrijk - dat we in glazen flessen serveerden. Maar dat vonden we dan toch niet ver genoeg gaan en daarom zijn we overgestapt naar Robinetto.”

“De watertap van Robinetto heeft voor ons vele voordelen. Tijdens evenementen is hier een groot waterverbruik. Dat wordt meestal niet per glas afgerekend, maar via een forfait. Maar dankzij Robinetto hebben we voor dat vele water geen koel- en stockageruimte meer nodig. Je hoeft het ook niet te bestellen, want het is gewoon permanent op stock en steeds koel en fris. En water tappen heeft natuurlijk ook een enorme impact op transport: een serieus aantal hectoliter moet nu niet meer over de baan.” 

“We gebruiken Robinetto nu al enige tijd en zijn écht tevreden. Het is een handig systeem en makkelijk te bedienen. Ons personeel was er dadelijk mee weg en ze vinden het zelf ook echt lekker. Ook bij onze klanten zijn de reacties positief. We hebben zelf flessen laten ontwerpen waar we het plat en bruisend water in tappen en serveren. Zeker jongere mensen vinden dat fantastisch. Zij moeten niet meer overtuigd worden en zouden het eerder gek vinden als we met een buitenlands flessenwater zouden werken. Bij sommige oudere mensen is er toch nog wat ‘koudwatervrees’. (lacht) Maar als we het duurzame verhaal erachter vertellen zijn ook die helemaal mee.”

“Voor ons als bedrijf is aandacht voor duurzaamheid ondertussen een evidentie. We werken zo veel als mogelijk met lokale producten en leveranciers. Ongeveer de helft van de producten in de keuken is biologisch, ongeveer 20% is Fairtrade. Zo hebben we een overeenkomst met een lokale koffiebrander, waarmee we ook de vrouwen in de koffieplantages ondersteunen.”

“Ik zou Robinetto dan ook aan iedereen kunnen aanraden. Ik denk dat het in de nabije toekomst een evidentie gaat worden. Wij zijn ervan overtuigd dat automatisch heel veel horecazaken gaan volgen, ook omdat het cliënteel het gaat verwachten. Ik kan me niet inbeelden dat mensen binnen enkele jaren nog appreciëren dat je water in plastic wegwerpflessen afkomt. Ik denk dus dat dit de standaard gaat worden.”

De eventlocatie d.riem maakt deel uit van Salons Van Dyck, een onderneming die verschillende historische locaties als eventlocatie uitbaat. Ontdek deze prachtige locaties hier.

Interview en tekst: Peter D'Herde van Totaalburo

Foto's en Video: Gil Plaquet

Ook in jouw horecazaak een watertap?

Een watertap in je horecazaak is niet alleen duurzaam, maar bespaart je ook heel wat werk, ruimte en centen. Ontdek hier onze watertaps voor horeca

onze watertaps