De 10 duurzaamste sportstadions van de wereld

Een rangorde gemaakt door Globelet, een Australische aanbieder van herbruikbare bekers

Lees meer

Aqua Flanders

Ons waternetwerk, waterzuivering en kwaliteitscontrole is in Vlaanderen in handen van 6 waterbedrijven. Deze waterbedrijven zijn intercommunales (=vereniging van twee of meer gemeenten met als doel taken van gemeenschappelijk belang te realiseren). Deze waterbedrijven zijn verenigd in Aqua Flanders

Naar Aqua Flanders

Eos Tracé over drinkwater

Eén van de best gedocumenteerde publicaties over water in ons taalgebied is dit Eos Tracé over water. Daarin lees je o.a. dat uit een aantal studies blijkt dat de ecologische voetafdruk van leidingwater t.o.v. flessenwater tot 300 (!) keer kleiner is. Voor de rest vind je in het uitgebreide stuk een schat aan informatie over waterproductie, zuivering enz. Aanrader!

Lees hier het volledige tracé

KRNWTR, de bondgenoot van Robinetto in Nederland

KRNWTR is een sociale onderneming. In 2010 opgericht door 2 vrienden die zich ergeren aan plastic afval. Door van kraanwater een sympathiek merk te maken, verlagen zij de belasting voor ons milieu. Want meer kraanwater betekent minder ontginning van water, minder productie van plastic verpakkingen, minder transport, minder koeling en minder afval.

Naar de website van KRNWTR