ONDERZOEK

Is het water uit de Robinetto-tap lekker? Dat vroegen we aan onze klanten.

1 december 2020

Dat getapt water tot 300 keer duuurzamer is dan flessenwater, dat wisten we al, maar is het ook lekker?

Sinds onze oprichting (midden 2018) plaatsen we intussen bij meer dan 300 horecazaken, bedrijven, scholen en andere organisaties één of meerdere watertaps. We vroegen aan onze klanten wat zij of hun bezoekers/klanten van het water uit de Robinetto-tap vonden. 

85% van de horecazaken zegt dat ze nog geen specifieke reactie kregen op de smaak van het getapt water. 15% kreeg al meermaals te horen dat de kwaliteit en smaak van het water zeer goed is.
bevraging Robinetto-klanten
augustus 2020

Bij Robinetto hebben we twee grote groepen klanten:

Bedrijven of organisaties die een Robinetto-tap gebruiken om hun medewerkers of bezoekers (gratis) van water te voorzien
Horeca-bedrijven die een Robinetto-tap gebruiken om hun klanten te voorzien van getapt plat en bruisend water, tegen betaling

In de eerste groep (kantoren en werkplaatsen) klonk het antwoord op de vraag "Is het water lekker", zeer duidelijk : "Ja!"

Er was slechts één klant die aangaf soms opmerkingen te krijgen over de smaak. Na aanpassing van de filter werd dit opgelost.

In de tweede groep (horecazaken) antwoordde 85 % dat ze eigenlijk nooit opmerkingen kregen over de smaak van het water. 15% zei dat ze reeds meerdere malen positieve reacties van klanten hadden gekregen.

Conclusie: onze klanten bevestigen dat water uit een watertap gewoon lekker is! En aangezien de meeste van deze gebruikers vroeger flessenwater dronken, wordt hiermee ook bevestigd dat getapt water niét moet onderdoen voor flessenwater.

Los van de smaak-kwestie ook dit goede nieuws: 70% van de klanten die mee deden aan de bevraging gaven dus aan dat ze vroeger water uit flessen of bidons dronken. Dat wil zeggen dat ze dankzij hun Robinetto-tap nu niet alleen duurzamer maar meestal ook goedkoper water drinken én een hoop werk uitsparen.

Benieuwd of een watertap ook iets voor jou is?

Ontdek hier hoeveel je kan besparen in je kantoor of werkplaats met een watertap.

 

Ontdek hier hoeveel je kan besparen in je horecazaak met een watertap

Of download gratis onze factsheet

Download hier gratis onze info sheet

Zo helder als water: hoe verliep de bevraging en wat verandert een watertap aan kraanwater?

De bevraging gebeurde in augustus 2020, bij 210 klanten. 51 klanten stuurden ons een antwoord. Hiervan waren 30 bedrijven/werkplaatsen, en 21 horeca-zaken.

En wat doet een Robinetto-tap met het water? Een Robinetto-tap wordt aangesloten op de waterleiding. In de meeste gevallen doet een Robinetto-tap drie dingen:

Het water wordt gekoeld
Voor de liefhebbers van bruiswater, wordt het water gecarboniseerd (=bubbels toevoegen)
Het water wordt gefilterd

Het water dat uit de waterleiding komt is in België steeds perfect veilig, en dus ook zonder watertap helemaal geschikt om te drinken. Het is wel zo dat het water in verschillende regio's anders smaakt, en soms proef je ook wat chloor. Dit is perfect veilig, maar sommige mensen vinden dit niet lekker. Daarom filteren we het water voor het in de Robinetto-tap komt. Door deze filtering maken we de smaak van het water neutraal, en wordt de eventuele chloor-smaak uit het water gehaald.

Wil je meer weten over welke filters wij standaard gebruiken? Die info vind je hier.

Wist je dat er ook mensen zijn die zich specialiseren in het proeven en herkennen van soorten water? Ze bestaan, echte watersommeliers. In België is er zelfs een vrij bekende watersommelier.