IMPACT RAPPORT

Onze impact in 2021: meer dan 2 miljoen verpakkingen vermeden

27 april 2022

Robinetto is een impactonderneming. Dat wil zeggen dat Robinetto is opgericht met als doel een positieve impact te maken op onze planeet. En dat doen we door op zoveel mogelijk plaatsen verpakt water te vervangen door getapt water. 

Sinds 2018 zorgen we op evenementen, in horecazaken, bedrijven, scholen en andere plaatsen voor watertaps die leidingwater filteren, koelen én (voor wie wil) voorzien van perfecte bubbels. Zo helpen we jaar na jaar mee aan een wereld met minder verpakkingen en minder transport.

Meten is weten

Ieder jaar brengen we onze impact in kaart. En met enige trots kunnen we melden dat we in 2021 meer dan 1,3 miljoen liter water hebben getapt. Dat konden we natuurlijk enkel bereiken samen met onze meer dan 700 klanten. Allemaal samen hebben we exact 1.386.025 liter getapt. En dat is een pak meer dan het jaar daarvoor.

Als we onze impact sinds de start van Robinetto in 2018 tot nu optellen, zijn de cijfers nog indrukwekkender. Dan komen we in totaal aan meer dan 9 miljoen vermeden verpakkingen, gerekend in flessen van 25 cl zoals gebruikelijk op evenementen.

Zowel in 2020 als 2021 waren er bovendien bijna geen evenementen en bleven ook horecazaken lange tijd gesloten. En dus verwachten we dat onze impact in 2022 en de volgende jaren alleen maar groter zal worden. Steeds meer horecazaken, bedrijven, scholen en organisaties schakelen over van flessenwater naar getapt water. En zo zorgen we samen voor een pak minder afval en minder transport.

Ook jij kan meewerken aan onze positieve impact!

Wordt er op jouw school, kantoor of sportclub nog flessenwater gedronken? Organiseer je een evenement of festival? Dan is een watertap een goed alternatief. Contacteer ons om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Ontdek hier welke bedrijven, horecazaken en organisaties vandaag al meewerken aan het impactverhaal van Robinetto.

Contacteer ons voor meer informatie
Ondanks de moeilijke situatie door de coronacrisis zijn we er met Robinetto in geslaagd om ook in 2021 onze impact te vergroten. In 2022 zullen we zeker de kaap van 10 miljoen vermeden verpakkingen overschrijden. En dat is echt nog maar het begin. We willen de komende jaren blijven groeien zodat we nog meer impact kunnen maken. Want dat is dé reden waarom we Robinetto hebben opgericht.
Jeroen Vereecke
Oprichter Robinetto