School in de kijker

Watertaps voor basisscholen Hasselt

31 oktober 2022

Voldoende water drinken is belangrijk voor iedereen, én in het bijzonder voor kinderen en jongeren. Het is ook aangetoond dat een goede drinkwatervoorziening op school helpt om leerlingen meer water te later drinken. En dus kregen 5 stedelijke basisscholen in Hasselt net voor de herfstvakantie wel een héél leuk cadeau: een watertap van Robinetto.

De stad Hasselt schreef een openbare aanbesteding uit voor de aankoop van drinkwaterfonteinen in hun stedelijke basisscholen. We zijn blij te kunnen aankondigen dat we deze opdracht met Robinetto mogen uitvoeren. Net voor de herfstvakantie gingen onze installateurs op pad om in 5 Hasseltse basisscholen één of meerdere toestellen te plaatsen. En het enthousiasme bij zowel kinderen als leerkrachten was meteen heel groot.

Waar komen de watertaps en hoeveel kinderen en leerkrachten maken er gebruik van? Een overzicht:

Basisschool Tuilt

In de Stedelijke basisschool Tuilt komt 1 toestel in de eetzaal voor de kinderen + 1 toestel in de leraarskamer. 250 leerlingen en 40 leerkrachten maken er gebruik van de watertaps.

Basisschool Kermt

In de Stedelijke basisschool Kermt komt 1 toestel in de eetzaal voor de kinderen. Zo'n 220 leerlingen en leerkrachten zullen er nu getapt water kunnen drinken.

Basisschool Spalbeek

In de Stedelijke basisschool Spalbeek wordt 1 toestel geplaatst in de eetzaal voor de kinderen + 1 toestel in de leraarskamer. De 150 kinderen en de 25 leerkrachten hebben nu een duurzaam alternatief voor flessenwater.

Basisschool Rapertingen

In de Stedelijke basisschool Rapertingen komen 2 toestellen in de eetzaal voor de kinderen + 1 toestel in de leraarskamer. Hiermee worden 120 leerlingen en 42 personeelsleden van gekoeld en gefilterd kraanwater voorzien.

Basisschool Kuringen

De Stedelijke basisschool Kuringen heeft 2 vestigingen. Daar komen samen 2 toestellen in de eetzaal voor de kinderen + 2 toestellen in de leraarskamer. 75 kinderen en 35 leerkrachten genieten er voortaan van lekker getapt water.

Wil je weten waarom voldoende water drinken voor iedereen héél belangrijk is? In dit artikel geven we meer toelichting.

En voor wie er nog aan zou twijfelen, laten we graag de scholen zelf aan het woord. Bekijk de getuigenissen van leerlingen en leerkrachten van het Atheneum Voskenslaan in Gent.

Een Robinetto-watertap in jouw school?

Een eigen watertap op jouw school is de beste manier om leerlingen én leerkrachten meer water te laten drinken. Met een watertap is er altijd lekker en gekoeld water beschikbaar en wordt flessenwater overbodig. De leerlingen kunnen hun drinkfles doorheen de hele dag onbeperkt vullen aan het tappunt en ook de leerkrachten kunnen volop water tappen. 

Kies jij ook voor een gezondere en meer duurzame school? Bekijk de voordelen en vraag vrijblijvend een gratis catalogus aan.

Vraag meer info