Achter de schermen

Medewerker in de kijker: Dimitri Bostyn

21 maart 2022

De mensen achter Robinetto? Wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft hen? In ware Jambers-stijl halen we regelmatig een medewerker voor onze spreekwoordelijke microfoon. Na sales verantwoordelijke Greg Raes is het deze keer de beurt aan Dimitri Bostyn. Als customer service verantwoordelijke bij Robinetto is hij meestal bij de klanten te vinden, maar nu treffen we hem in het hoofdkwartier van Robinetto in Gentbrugge. We installeren ons in de gezellige lobby van Bedrijvencentrum De Punt met een spuitwatertje voor een fris en sprankelend gesprek. 

Het spraakwater mist duidelijk zijn effect niet, want Dimitri vertelt honderduit over zijn job, zijn passie voor de natuur en zijn hobby’s. Maar eerst willen we weten hoe hij bij Robinetto terecht is gekomen?

Waar is da feestje?

Dimitri: “Ik werkte 12 jaar in de evenementensector, maar zat sinds de lockdown zo goed als zonder werk. Als event- en productiemanager was ik altijd druk bezig, maar ineens werd ik door de lockdowns technisch werkloos. Ik ben een sociaal dier en een bezige bij. Ik zit dus niet graag stil. Omdat er 7 maanden later nog steeds geen perspectief was, ben ik vanaf dan actief beginnen zoeken naar een andere job. Via een bericht op sociale media zag ik dat ze bij Robinetto nog hulp zochten. En in januari 2021 ben ik hier dan gestart.”

“Gelukkig, want als zowel je werk als je sociaal leven wegvalt, heeft dat een serieuze impact. Ik heb in 2020 ook loopbaanbegeleiding gevolgd om mijn professionele toekomst te herbekijken. Vrij snel werd duidelijk dat ik een maatschappelijk en sociaal doel nodig heb om mijn kracht en motivatie uit te halen. En concreet is dat voor mij ecologie en duurzaamheid. En omdat dat ook de missie is van Robinetto, was dat natuurlijk 100% een match.”

Duurzaam natuurlijk

Toen hij in zijn vorige job zelf nog events organiseerde, was het voor hem al een evidentie om alles zo duurzaam mogelijk aan te pakken. “Maar het wrong dat ik me daar bij sommige evenementen moest voor verantwoorden. Terwijl dat bij Robinetto de normale manier van werken is. Herbruikbare bekers bijvoorbeeld zijn ondertussen toch de logica zelve. Wie nu nog wegwerp plastic bekers gebruikt, heeft het écht niet begrepen.” 

Bij Robinetto zit hij dus echt op zijn plaats. “Ik ben openhartig en een sociaal beestje. Ik ben graag in een collectief bezig om samen te werken aan een maatschappelijk doel. Met Jeroen, de oprichter van Robinetto, deel ik een verleden in de evenementenwereld én dezelfde filosofie. We hebben al heel wat kilometers op de teller. Op een festival als Boomtown bijvoorbeeld probeerden we 10 jaar geleden al alles zo duurzaam mogelijk te organiseren. Voor ons is dat echt een evidentie. Op dat vlak zijn we als bedrijf toch echt anders dan de andere.”  

Geen 9 to 5

“Mijn gemiddelde werkdag ziet er echt heel gevarieerd uit. Het laatste jaar ben ik vooral installateur geweest, wat normaal slechts een deel van mijn takenpakket zou moeten zijn. Het is natuurlijk super belangrijk en interessant om te weten hoe alle types toestellen werken. Zeker omdat ik het later zelf aan onze techniekers moet uitleggen. Maar in de toekomst zal mijn job toch wat meer coördinerend worden.”

“Ik had nooit gedacht dat er zo veel aspecten aan water zouden zijn. Elke dag is dus anders. Ik ben zowel  bezig met aankoop, technische ondersteuning, productoptimalisatie als de klantenrelaties. Ik volg ook de verhuur van de toestellen voor evenementen op. Dat maakt het ook zo leuk en uitdagend. En op die manier kom ik toch nog regelmatig op festivals en events, mijn vroegere biotoop.”

“Liefst zou ik hebben dat alle festivalorganisatoren zelf watertaps aankopen, zodat wij er minder moeten verhuren en er dus ook minder kilometers aan transport nodig zijn. Want ook die hebben natuurlijk een ecologische impact.”

Toekomst

“Voor 2022 hoop ik dat mijn job meer gaat worden, wat initieel de bedoeling was. Nu er collega-techniekers zijn voor de installaties, kan ik me meer met andere zaken bezig houden. Zo zijn er nog wel wat technische uitdagingen waar ik me graag over buig om onze toestellen nog beter te maken. Een installatie waar ik fier op ben is het project bij Jenny’s spinning. Dat is een opstelling met maar liefst 6 tapkranen. Dat is een complexe installatie waar ik toch even heb over moeten nadenken. En dan ben je natuurlijk fier als het toch lukt.”

“En verder wil ik er samen met mijn collega’s alles aan doen om zoveel mogelijk mensen te overtuigen van onze missie. Ik geloof er alleszins zelf keihard in en spreek er dus ook met enthousiasme over in mijn eigen netwerk. Als ik dan een klant kan motiveren om een toestel van Robinetto aan te schaffen is dat altijd wel leuk.”  

Groene vingers

Dimitri is een man van de natuur. Hij woont nu in Ledeberg, maar groeide op in de Vlaamse Ardennen. In het kleine dorpje Saint-Sauveur, net over de taalgrens onder Ronse, kreeg hij het respect voor de natuur van huis uit mee. De ideale streek ook om te fietsen. En dus werd Dimitri een fervent mountainbiker. Elke week maakt hij een tochtje en af en toe trekt hij voor een fietsvakantie naar het buitenland.

Maar hij heeft ook groene vingers. “Ik hou van moestuinieren. Vroeger hielp ik mee aan een lokale composteerplek. Buurtbewoners kunnen daar hun groenafval verzamelen en samen met enkele medewerkers hielp ik daar om te composteren. Het eindproduct kan terug opgehaald worden om te gebruiken in bloembakken of de tuin. En zo is de cirkel rond. Het ophalen van groenafval is op zich een vreemd gegeven. Dat je een bak op straat zet en dat een camion dat dan komt ophalen is eigenlijk absurd. Er zou beter in elke buurt zo’n composteerplek komen.”

Wil je meer talenten van Dimitri zien? Hij is ook presentator van de instructievideo’s in het Klantencentrum van Robinetto. Daar toont hij in verschillende handige video’s hoe je bijvoorbeeld de CO2-fles of een waterfilter vervangt en geeft hij tips om jouw toestel in prima conditie te houden.

Meer nieuws van Robinetto

Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten en diensten? Wil je interessante info ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan zeker in op onze maandelijkse nieuwsbrief.