IMPACT RAPPORT

Onze impact in 2022: meer dan 16 miljoen verpakkingen vermeden

7 april 2023

Robinetto is een impactonderneming. Dat wil zeggen dat Robinetto is opgericht met als doel een positieve impact te maken op onze planeet. En dat doen we door op zoveel mogelijk plaatsen verpakt water te vervangen door getapt water. 

Sinds 2018 zorgen we op evenementen, in horecazaken, bedrijven, scholen en andere plaatsen voor watertaps die leidingwater filteren, koelen én (voor wie wil) voorzien van perfecte bubbels. Zo helpen we jaar na jaar mee aan een wereld met minder verpakkingen en minder transport.

Meten is weten

Ieder jaar brengen we onze impact in kaart. Met enige trots kunnen we melden dat we in 2022 meer dan 4 miljoen liter water hebben getapt, 4.075.185 liter om precies te zijn. En zo zijn er ook meer dan 16 miljoen verpakkingen vermeden. Dat konden we natuurlijk enkel bereiken samen met onze klanten en de ondertussen meer dan 1.500 geïnstalleerde watertaps.

Als we onze impact sinds de start van Robinetto in 2018 tot nu optellen, zijn de cijfers nog indrukwekkender. Dan komen we in totaal aan meer dan 25 miljoen vermeden verpakkingen, gerekend in flessen van 25 cl zoals gebruikelijk op evenementen.

We verwachten we dat onze impact in 2023 en de volgende jaren alleen maar groter zal worden. Steeds meer horecazaken, bedrijven, scholen en organisaties schakelen over van flessenwater naar getapt water. En zo zorgen we samen voor een pak minder afval en minder transport.

Ook jij kan meewerken aan onze positieve impact!

Wordt er op jouw school, kantoor of sportclub nog flessenwater gedronken? Organiseer je een evenement of festival? Dan is een watertap een goed alternatief. Contacteer ons om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Ontdek hier welke bedrijven, horecazaken en organisaties vandaag al meewerken aan het impactverhaal van Robinetto.

Contacteer ons voor meer informatie